Хей - пожелай ми нещо оригинално, като го избереш от | Pojelai.EU

Какво се случва, когато една любов е толкова непредсказуема

Богат и качествен избор на специално измислени и написани пожелания и поздрави, които са изключително уникални за очаквани и не очаквани случаи. Изненадайте близки, приятели или роднини като им поднесете най-съкровенните си пожелания по случай празника им, който наближава и очакват трепетно с най-голямо въодушевление.

Най-новото пожелание

Любовта е непредсказуема

Обичаха се те безумно. Любовта им беше безгранична. Казваха се Мими и Пешо.
Запознаха се в един слънчев ден през Юли.
Така започва историята на двама влюбени, но с неочакван край.

Мими излезе на обичайната си разходка с приятелки: кафе, магазини, шопинг и момчета.
След като бяха обиколили магазините от едната страна на дългата пешеходна зона, решиха за седнат да пият по едно кафе за почивка, а след това щяха да обиколят и другата страна на зоната, пълна с магазини по техен вкус.

Пешо беше определил тази сбирка с приятелите си още от предната седмица, защото беше прекалено зает, за да успее да го планира от днес за утре. След толкова напрегнатия месец, който имаше, усещаше че е време за малко развлечения. И така денят за тази дългоочаквана среща дойде! Пешо чакаше с нетърпение и последният му приятел да се включи в тяхната компания, за да могат да седнат на кафе и да обсъдят плана за през деня: къде, как, кога да отидат за да се забавляват.

Но докато момичетата, силно и забележимо се смееха на шегата на най-добрата приятелка на Мими, забелязаха че тя не се смее, дори и не ги слуша, а се е втренчила в един много симпатичен младеж на масата в другия край на кафето. Но изненадващото беше, че и той също не отделяше поглед от нея.
Пешо беше загубил ума и дума. Изпиваше с поглед Мими и се чудеше как може това момиче да е толкова красиво, неземно и да блести като ангел в едно. Тогава, той реши, че трябва да се запознае с нея, защото това беше любов от пръв поглед. Приближи се до масата с момичетата и ангела с тях и мина директно на въпроса:
- Извинявай за нахалството, но смятам че си неземно красива. Знам, че е клише, но така го чувствам. Може ли да узная твоето име?
- Мими- каза тя плахо, но си отдъхна след като разбра, че и той я харесва също.
- Пешо, приятно ми е- и целуна ръката и като истински джентълмен.
И от дума на дума двамата се заприказваха и не осъзнаха, че техните приятели си бяха заминали без тях. Откриха толкова много общи неща помежду си. И двамата не можеха да осъзнаят как точно съдбата ги е събрала с най-подходящия за тях човек..

Годините минаваха, Мими и Пешо бяха заедно вече 6 години. Живееха заедно, смееха се заедно, плачеха заедно, бяха неразделни. За Пешо не минаваше и ден, в който да не мисли как иска да се ожени за Мими и да имат дечица, за да може щастието има да бъде пълно.

Но в един съдбовен ден, Мими се прибра от работа някак по странна от обикновено, а Пешо както всеки ден я чакаше с нетърпение да я прегърне и целуне, да я попита как е минал работния ден и после да прекарат остатъка от деня и нощта заедно. Той я прегърна и каза:
- Как мина работният ти ден?
- Ден като ден - сряза го тя.
- Има ли нещо?- попита я Пешо, някак почуден от сепнатия й отговор.
- Да, но не знам как да ти го кажа.
- Хайде, на мен можеш да кажеш всичко, нали знаеш.
Тя въздъхна, пое дълбоко въздух и с малко тъга започна:
- Пепи, ние с теб имаме прекрасен живот. Обичаме се, заедно сме както никой друг, но искам да се разделим.
Пешо ахна и му се стори че сънува. Не можеше да повярва, че е чул това изречение.
Мими продължи:
- Не защото не те обичам, обичам те адски много, но се оказа, че мога да обичам и още по-силно някого, но това не си ти. За това искам да се разделим, за да не страдам аз , както и ти от това, че моите мисли са някъде другаде, но не и с теб. Дано намериш друга, по-достойна за теб, която ще те обича по-силно и от мен.
Пешо за минута просто мълчеше и осмисляше, какво е чул току-що. Помисли си, няма смисъл да я задържам, щом не иска вече да е с мен. Да, ще е трудно да живея без нея, но щом това е нейното желание, ще го уважа.
- Добре, щом това е твоето решение, така да е. Обичам те.

И Мими пое своят път. Но за Пешо шокът беше твърде голям и болезнен. Опита се по всякакъв начин да превъзмогне Мими, но всички опити бяха невъзможни. И дойде така съдбоносния ден, в който Пешо реши, че не може да живее без Мими и сложи край на живота си, докато държеше тяхната първа снимка, още от преди 6 години.

Беше Септември, валеше дъжд, а тълпа хора се бе струпала около ковчега на Пешо, за да го изпратят до края на неговия земен път.
На заден план имаше една фигура, цялата в черно, с тъмни очила, а изпод очилата се стичаха сълзи. Това беше Мими, разбрала защо Пешо е решил да сложи край на своя живот. Бе получила неговото предсмъртно писмо, в един прост смс: "Обичам те, не мога да те забравя, за това няма смисъл да съм повече жив, щом не си до мен. Сбогом!"
Гледаше тя как спускат ковчегът му в земята и мълвеше: "И аз те обичам, но не можа да го преживееш".

четвъртък - 19 април, 2018 г.

239 Прегледа

Рекламна площ #1 - 728x90

Категории с пожелания

разполагаме с 58 пожелания, 0 стиха и само 2 разказа;

гласувайте за нашите пожелания, благодарим ви!